Fark edilmeden büyüyen teknolojileri ve Gündem yüzünden fark edemediğimiz büyümeye devam eden teknolojilere bakacağız çünkü tüm insanları ve tüm dünyayı yakından ilgilendiren teknolojiler;
Yapay Zeka:
Yapay Zeka, Günümüzde, görüntü ve konuşma tanıma, araç paylaşım uygulamaları, mobil kişisel asistanlar, navigasyon uygulamaları ve diğer çeşitli uygulamalardaki varlığıyla tanınmaktadır. Bunun yanı sıra yapay zeka, daha önce tespit edilmemiş bağlantıları keşfetmek için etkileşimleri araştırmak, kaynakları ve tüketiciler arasındaki dinamik kalıpları belirlemek için gerçek zamanlı olarak kullanılabilmektedir.
5G ve Gelişmiş süper bağlantılar:
Teknolojinin gelişim göstermeyi sürdürdüğü günümüzde, süper hızlı bir internet ağı olan 5G birçok olumlu değişimi de beraberinde getirir. Mobil ağ servislerinin kullandığı enerji maliyetlerinde %90 seviyesinde azalma sağlayan yeni nesil teknoloji, yapay zekânın söz konusu olduğu tüm gelişmelere de destek olur. 5G teknolojileri sayesinde hayatımızda robotların kullanımı yaygınlaşacak ve birçok komut kısa sürede entegre edilebilecek. Sanal gerçekliğin rutin yaşamın bir parçası olmasının yanı sıra internetin kullanıldığı birçok alandaki hizmet kalitesi de yükseliş trendlerine uyum sağlayacak. Ama tabii bunu yapılabilmesi için altyapılının değiştirilmesi ve yeniden yapılandırılması gerekmektedir.
Davranışların İnterneti (IoB - Internet of Behaviors):
Davranışların İnterneti (IoB) ise Nesnelerin İnterneti (IoT)'nin insanlarla fiziksel boyutta ilişkilendirilmesi ile ortaya çıkan, özellikle sağlık sektöründe dönüşüme işaret eden teknolojilerdir buna Proptech de örnek olarak verilebilir . Fiziksel verilerin nesneler ve yazılımlarla ilişkilendirilmesi ile oluşan ağlara Davranışların İnterneti (IoB) denir.
Quantum Hesaplama:
Veri depolama ve işleme hızını hayal edemeyeceğimiz noktalara taşıyacağı söylenen kuantum bilgisayarları günden güne gelişiyor. Çok yakın bir gelecekte çözülemeyen bütün karmaşık matematik problemleri çözebilir hale gelmemizin, eskiden aylar belki de yıllar sürecek araştırma konularını saniyeler içerisinde kavrayarak ilerleyebilmemiz insanlığı bambaşka bir noktaya taşıyacağı kesin. Ancak bu konuda bazı çekinceler de mevcut. Bazı bilim insanları, böylesine güçlü bir teknolojinin art niyetli insanların elinde şifre kırmak için kullanılabileceği ve bunun da siber güvenlik açısından oldukça tehlikeli olabileceği görüşünde. Dolayısıyla bu teknolojinin geliştirilmesi kadar kim tarafından ve ne için geliştirildiği de önemli. Yine de bu alandaki gelişmelerin yakından takip edilmesi geleceği anlayabilmek için oldukça önemli.
Küresel bir bilgisayar ağı aracılığıyla herhangi bir işlemi takip eden merkezi olmayan bir dijital defterdir. Çeşitli işletmeler, üst düzey iş stratejileri oluşturmak için Blockchain platformları arıyor ve bu da blockchain teknolojisi pazarının daha da gelişmesine yardımcı oluyor. Blockchain'in koruma ve şeffaflık miktarı, popülaritesindeki muazzam artışın birincil açıklaması olabilir.
Siber Güvenlik:
Sürekli yeni güvenlik açıklarında ve saldırı çeşitlerinin ortaya çıkmasından dolayı gelişimine hiç durmadan devam eden teknolojilerden bir tanesi de siber güvenliktir. Bu açıkları ve saldırıları engellemek için gelişmek zorunda olan bir sektör olup hem telefonlarımızda hem bilgisayarlarımız da hem de ağlarımızda bulunan güvenlik açıklarının tespitini sağlayıp o tehdidin giderilmesini ve açığın kapanmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri olup gelişmeye çok açık olan sektörlerden biridir siber güvenlik.
İnsan Geliştirme:
İnsan geliştirme (Human Augmentation), insan yeteneklerini ve üretkenliğini iyileştirmeyi amaçlayan yenilikleri kapsayan geniş bir terimdir. Protezler, AR lensler ve insanlara aşılanan RFID etiketleri gibi fiziksel güçlendirme, insan geliştirme alanının bir parçasıdır. Bu, insanın kavrama, algı ve eylem yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olabilir. Algılama ve çalıştırma teknolojisi, bilgi füzyonu ve yapay zeka ile gerçekleştirilir.
Dağıtılmış bulut teknolojisi:
Dağıtılmış bulut, genel bulut hizmetlerinin farklı fiziksel konumlara dağıtılmasıdır. Hizmetlerin işletimi, yönetimi, güncellemeleri ve bakımı genel bulut sağlayıcısının sorumluluğundadır. Performans, uyumluluk ve sınır bilişim için optimize edilmiş ve coğrafi olarak dağıtılmış genel bulut hizmetlerinin merkezi olarak yönetilmesini sağlar. Dağıtılmış bulut teknolojisi, genel bulut altyapısının yalnızca bulut sağlayıcısının altyapısında değil, şirket içinde, diğer bulut sağlayıcılarının ve üçüncü tarafların veri merkezlerinde olmak üzere birçok farklı yerde çalıştırılmasına ve tüm altyapının tek bir noktadan yönetilmesine olanak tanır.
Nesnelerin İnterneti (IoT):
GlobalData'ya göre dünya çapındaki kurumsal IoT pazarı, 315 milyar doları akıllı şehirlerden ve 335 milyar doları endüstriyel internetten gelmek üzere; 2023'te toplam 650 milyar dolara ulaşacak. İşletmelerin mevcut ekonomik ortam nedeniyle IoT harcamalarını en iyi yatırım getirisini sağlayan cihazlara odaklama ihtiyacına rağmen, pazar 2023'te gelişmeye devam edecek. 2023'te üç farklı tüketici IoT pazarı (bağlı ev, bağlantılı otomobil ve giyilebilir teknoloji) dünya çapında IoT gelirinin %27'sini oluşturacak.
Soru Cevap ile Yeni Ev Kampanyası , Kök tapu , Düşük faiz , Uzun Vade , Kolay Ödeme , Belediye İmarları Nasıl Yapılır? , Raiç Bedel Nedir Nasıl Yapılır ?